Verkoopbegeleiding

Bij de verkoop van je bedrijf wil je een maximale opbrengst. Die wordt echter zelden gerealiseerd:
Als eigenaar ben je niet geschikt als primaire gesprekspartner van mogelijke kopers: er wordt gewild of ongewild misbruik gemaakt van je emotionele betrokkenheid.

Bij het inschakelen van professionals staat vaak loyaliteit aan je huidige adviseurs je in de weg: in het team dat de verkoop van je bedrijf begeleidt heb je gespecialiseerde juridische en financiële experts nodig.

En door de hectiek rondom de verkoop verlies je focus op de continuïteit van je bedrijf: je verliest waarde.

Strategische aansturing

Om een maximale opbrengst te realiseren is een holistische aanpak nodig.

Aan de basis daarvan staan meerdere strategieën en tactieken die tegelijkertijd plaatsvinden. De leiding daarover en de coördinatie van de juridische, financiële en operationele inzet vinden centraal door Jan Frens plaats.

Hoe werkt het

Er wordt gewerkt volgens een gestructureerd proces waarin hoge, ambitieuze doelen worden gesteld.

De werkzaamheden van Jan bestaan uit strategisch denkwerk, regie, onderhandelen, samenstellen en managen van het team. Daardoor geeft hij leiding aan het gehele proces, worden meerdere strategieën tegelijkertijd uitgevoerd en realiseert hij uiteindelijk een maximale opbrengst:

Verkoopbegeleiding

Wat kost het

De vergoeding bestaat uit twee componenten:

1 . De inventarisatie van behoeften en het vaststellen van de kwalitatieve en kwantitative doelen (stap 1 & 2) vindt plaatst tegen een fixed fee.

2 – De voorbereiding op en uitvoering van het verkoopproces (stap 3-15) vindt plaats tegen een percentage van de opbrengst. Gedurende de looptijd van deze fase wordt een vaste kostenvergoeding per maand gefactureerd die bij de afrekening van de fee in mindering wordt gebracht.

Facts

  • Een maximale opbrengst.
  • Een verkoopproces met meerdere strategieën.
  • Optimale aansturing van het verkoopteam.

Plan direct een sessie in onze agenda