Waarschuwingssignalen

Jan Frens
28 april 2023 in Organisatie, Strategie - Leestijd 0,5 minuut

 
 
Regelmatige gedachten over ander, simpel en probleemloos werk. Wel willen groeien met je bedrijf maar dat niet kunnen met je huidige bezetting of heel druk zijn maar de omzet niet navenant zien groeien. Je bedrijf willen verkopen.
 
Het zijn signalen dat je bedrijf in wildwater terecht is gekomen. Wildwater is een fase waarin je met je bedrijf onherroepelijk terecht komt als je bedrijf levensvatbaar is gebleken. Het staat voor een roerige en vaak vervelende tijd en je komt er niet zomaar doorheen.
 
De groei van een bedrijf vindt namelijk niet lineair plaats. Het heeft last van groeistuipen en in wildwater vraagt je bedrijf om een nieuwe besturing. Je moet werken aan systemen en processen. Er moeten mensen bij met capaciteiten waar je eerder nog geen behoefte aan had. Je zult nieuwe overlegvormen moeten inrichten die van je bedrijf een soepele besluitvormingsmachine maken.
 
Daarbij moet je nadenken over je eigen rol daarin. Want je kunt als kapitein aan het roer blijven staan, maar je kunt er ook voor kiezen om meer tijd buiten de stuurhut te besteden en strategisch denkwerk te doen terwijl je de besturing uit handen geeft.
 
Wildwater trekt een zware wissel op je als ondernemer. Weet dat er oplossingen zijn.
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Organisatie, Strategie

Gerelateerde artikelen