Zo saboteer je je eigen leiderschap

Jan Frens
25 januari 2023 in Leiderschap - Leestijd 0,5 minuut

 
 
Als ondernemer ben je per definitie leider. Is het niet omdat je zelf aan het hoofd van je bedrijf staat, dan is het wel omdat je een manager aanstuurt of deze moet aanspreken op zijn of haar prestaties.
 
Dat leiderschap komt niet iedereen aanwaaien. Maar door de hieronder genoemde, veelgemaakte fouten te voorkomen sta jij als leider sterker in je schoenen.
 

  1. Treuzelen met beslissingen

Door te aarzelen en het uitstellen van beslissingen toon je je zwak. Je moet durven beslissingen te nemen, op tijd, en als die niet perfect blijken te zijn geweest kun je deze later altijd bijsturen.
 

  1. Besluiten nemen die niet in het bedrijfsbelang zijn

Wanneer je besluiten neemt die niet in het bedrijfsbelang zijn, maar in je eigenbelang of om een bepaald iemand te sparen, verlies je respect. Niemand is groter dan het bedrijf, ook jij niet.
 

  1. Slecht georganiseerd zijn

Als jij je tijd niet efficiënt besteedt en te druk bent, mis je signalen dat je aandacht elders nodig is. Je bent niet langer benaderbaar.
 

  1. Geen strategie hebben

Medewerkers die niet weten waar jij met je bedrijf naartoe wilt en welke rol ze daarin hebben, voelen geen vaste grond onder de voeten. Ze zwemmen. Het is aan jou om duidelijk te maken wat jouw doel is, welke route je daarheen neemt en met welke snelheid jullie gaan.

 

  1. Nonchalant zijn

Als je denkt dat de boel in jouw bedrijf zichzelf wel organiseert of je stelt je gelijk met de rest, wordt dat door niemand gewaardeerd. Een leider staat op enige afstand, hoe benaderbaar hij of zij dan ook is.
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap

Gerelateerde artikelen