Vergeet passie

Louise Knegtel
22 juni 2018 in Personeel, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1 minuut

Vergeet passie

Dat werk je passie moet zijn is een vergissing. Passie, als in ‘doen wat je denkt dat je écht leuk vindt om te doen’, kun je beter tot je vrije tijd beperken.

Werk maakt gelukkig

Een belangrijke randvoorwaarde voor een gelukkig bestaan is bekwaamheid. Dat wil zeggen dat je activiteiten uitvoert waarin je bedreven bent, die daarnaast door anderen worden gewaardeerd.
 
Bekwaamheid komt je niet aanwaaien. Daar gaan lange jaren oefening aan vooraf.
 
Beschik jij over vakmanschap, maar droom je ervan om chefkok te worden (omdat mensen zeggen dat je zo lekker kunt koken), om een camping in de Dordogne te beginnen (omdat je het te druk hebt) of stadswandelingen te gaan organiseren (omdat je nu alleen gezeur aan je hoofd hebt)?
 
Realiseer je dan dat je in die rol onderaan de ladder begint. Je hebt nul ervaring en niemand zit op jou, ook al ben je nog zo gepassioneerd, te wachten. Je zult er niets van bakken en dat weet je.

Dat maakt niet gelukkig.

Soms regent het

Periodes van je goed voelen worden afgewisseld met mindere tijden. Soms is het leven een dag, een week, of een jaar gewoon niet leuk. Haal dan je plezier uit koken in het weekend, een midweek Dordogne, of fungeer als gids voor vrienden.
 
En zijn er zaken in je werk waar je echt niet langer mee wilt leven? Een werknemer zal dan van baan moeten wisselen.
 
Jij als ondernemer kunt voor jezelf de omstandigheden creëren waardoor je weer met plezier aan het ondernemen bent, weer waardering van klanten krijgt, én gelukkig bent.

 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Personeel, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen