Uitstel is geen luiheid

Jan Frens
18 oktober 2018 in Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1,5 minuut

Uitstellen is menselijk. Iedereen doet het en het heeft dan ook niets met een probleem in je karakter of houding te maken.

 

Het is ook niet iets dat je met plezier doet. Wanneer je uitstelt ben je je er akelig van bewust dat je iets aan het doen bent dat tegen je eigen belang ingaat. Waarom je dan toch uitstelt?

 

Struikelen over de randvoorwaarden

Je kunt werkzaamheden uitstellen omdat ze saai zijn, of omdat je er geen urgentie aan toekent. Maar in de meeste gevallen stel je uit omdat het je simpelweg aan iets ontbreekt: gereedschap of kennis.

 

  • Gebrek aan gereedschap

Je maait geen gras met een keukenschaar. Zo zijn inefficiënte omstandigheden op het werk net zo goed demotiverend. Werken met de best mogelijke tools voorkomt uitstel.

 

  • Gebrek aan kennis

Heb jij zin in het opstellen van een juridisch potentieel belangrijk bericht zonder kennis van het wetboek? Alle mogelijke spullen ten spijt, als je niet precies weet hoe je een taak moet uitvoeren, kies je ook liever voor de kortste weg: uitstel.

 

Randvoorwaarden regelen is ook werk

Dat weet je dan. Maar veel ondernemers zien het werken aan randvoorwaarden niet als onderdeel van het werk zelf. Dat is een vergissing.

 

Het regelen van gereedschap of kennis is het begin van het werk.

 

Vraag advies bij het regelen

De weg naar de winkel of de specialist weet je wel te vinden. Maar of je dan ook de goede keuze maakt? Die onzekerheid kan opnieuw weerstand oproepen, want spullen, en beslist specialistische kennis kunnen veel geld kosten.

In dat geval heb je voor het verwerven van de randvoorwaarden óók weer specifieke kennis nodig. Dan stel je jezelf de vraag: Wie heeft eerder voor deze vraag gestaan?

 

Met hulp kun je de criteria duidelijk krijgen waar je gereedschap of kennis aan moet voldoen. Dan is het slechts nog een kwestie van zoeken en vinden.

 

Voor jou als ondernemer is uitzoeken een belangrijk deel van je werk. Dan ben je dus niet meer aan het uitstellen, je bent begonnen.

 

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen