…….klussen eerst

Jan Frens
3 februari 2017 in Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1,5 minuut

 

klussen eerst

Want je hebt er de hele dag profijt van.

De meeste ondernemers starten hun werkdag met hun mail. Je inbox is een jackpot. Er kan altijd een verrassing inzitten: een order, een meevaller, een compliment.

Laat dat nou zelden het geval zijn. Meestal tref je in je inbox gewoon nóg meer werk aan dan je al dacht dat je had.

Die minder aangename klussen lijken een lage prioriteit te hebben. Er hijgt geen deadline in je nek. Er vloeit geen bloed uit. Toch liggen ze niet voor niets op jouw bord. Er kleeft alleen iets negatiefs aan, dus schuif je ze voor je uit.

Doordat je je mail voorrang gaf, blijft er voor de onprettige werkzaamheden wéér geen tijd over. In de waan van de dag zakken jouw nare klusjes nog verder weg in het werkmoeras. Dat geeft geen prettig gevoel. Sterker, het ondermijnt je zelfvertrouwen. Iedere dag weer. Want je weet dat je je plicht verzaakt.

De oplossing is om dagelijks, direct als je aan je werkdag begint en nog voor je je email checkt, een vast tijdsblok in te plannen voor je rotklussen. Vaak heerst er nog een relatieve rust als je net op kantoor bent. Dat is goed voor je concentratie, want zulke klusjes vragen over het algemeen wel wat van je denkvermogen. Werk er in dat (half) uur dat je vrijmaakt zoveel mogelijk af.

Mogelijk kom je er op zo’n moment achter dat je een issue niet eerder bij de horens pakte omdat je informatie miste. Dan heb je de angel verwijderd. Informatie kun je bij derden opvragen.

Jouw voorraad klussen zal slinken. En nieuwe aanwas zal geen lang leven beschoren zijn. Je doorbreekt het uitstelpatroon. Daardoor ben je efficiënter. Je toont je consequent en betrouwbaar, naar jezelf en naar anderen. Jij maakt dingen wél af.

Je hebt je zelfvertrouwen vergroot.


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen