Set yourself free

Jan Frens
12 augustus 2016 in Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1,5 minuut

Set yourself free

Het enthousiasme waar je ooit je bedrijf mee begon is soms ver te zoeken. Misschien is de persoonlijke ontwikkeling die je eerder doormaakte tot stilstand gekomen. Of je interesses zijn veranderd en je dagelijkse bezigheden sluiten daar niet langer op aan.

Je zit vast in je bedrijf

Maar je kunt als ondernemer niet je baan opzeggen. En zomaar stoppen is in het ondernemerschap slechts zelden mogelijk. Je moet er uit financieel oogpunt bij blijven.

Als reactie daarop kiezen veel ondernemers voor groei omdat ze denken dat ze daardoor met nieuwe uitdagingen worden geconfronteerd. Dat is niet zo. Als jij een andere richting op wilt, helpt groei alleen niet. Er volgt uiteindelijk alleen maar meer van hetzelfde.

Zet je bedrijf in om weg te komen

Je denkt waarschijnlijk dat je maar twee keuzes hebt: doorgaan met je bedrijf of er mee stoppen.

Maar er is nog een optie. Want van groei van je bedrijf word jij dan wel niet gelukkiger, maar het kan wél mogelijk maken om een andere richting op te gaan.
Groei van je bedrijf betekent dat je mensen moet aannemen. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook een bedrijfsleider die de dagelijkse aansturing voor jou verzorgt. Jouw betrokkenheid kun je daardoor tot een minimum beperken.

Vrijheid om te nieuwe dingen te ondernemen

Met groei koop je vrijheid.

Of je nu een nieuw bedrijf gaat oprichten of nog niet precies weet waar je hart ligt, je hebt tijd en vrijheid nodig om een nieuwe weg in te slaan.

Wat zou jij doen als je niet aan je huidige bedrijf vast zou zitten?


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen