Romans die je een betere ondernemer maken

Jan Frens
23 februari 2022 in Creativiteit, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 0.5 minuut

 
 
De meeste ondernemers lezen vakliteratuur. De schaarse tijd die je hebt verspil je niet aan romans. Die hebben geen toegevoegde waarde.
 
Maar van vakliteratuur kun je uittreksels lezen, via de app Blinkist bijvoorbeeld. Terwijl je van het lezen van romans op een onverwachte manier ook, en zelfs meer profiteert.
 
Maar dan anders. Want waar je van vakliteratuur kennis opdoet – en het is maar de vraag of je die ook gaat toepassen – maakt fictie je slimmer.
 
 

Een hoger EQ

In een roman word je gedwongen je in te leven in personages met meerdere standpunten. De training die je je hersenen daarin geeft, maakt dat jij ook in je werk anderen beter begrijpt en je je gemakkelijker in anderen kunt inleven.
 

Betere besluitvorming

Tijdens het lezen wordt ook van je gevraagd dat je nog geen conclusies trekt over de afloop van het verhaal. Het kan met de personen en de verhaallijn nog alle kanten opgaan.
 
Dat draagt bij aan een belangrijke vaardigheid in besluitvorming: het geduld kunnen opbrengen om niet bij de eerste signalen een
conclusie te trekken, maar om alternatieve scenario’s te onderzoeken en van gedachten te kunnen veranderen als nieuwe informatie daarom vraagt.
 

Betere gesprekken

Je krijgt een grotere emotionele woordenschat. Daardoor ben je beter in staat woorden te geven aan je gevoelens en gedachten. Dat leidt tot betere relaties.
 

Minder stress

Tot slot kan al een klein kwartiertje met je hoofd in een roman stress reduceren. Je kunt met je gedachten nergens anders naartoe, je hartslag neemt af en de spieren ontspannen.
 
 
En waar vind je die goede romans waar jij van gaat profiteren?
 
Voor thrillers, detectives en spannende boeken, zoek je hier op 4 of 5 sterren: https://liacs.leidenuniv.nl/~kosterswa/vnster/search.php?by=title
 
Prijswinnende romans vind je hier:
https://www.bol.com/nl/nl/l/literatuur-romans-prijswinnaars/24410/33040/?rating=all
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Creativiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen