Iedereen de keuken uit

Jan Frens
5 januari 2022 in Organisatie, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 0.5 minuut

 
 
Als je een vijfgangendiner wilt bereiden zorg je er toch voor dat de kinderen niet tegelijkertijd koekjes staan te bakken? En heb je ervoor gezorgd dat iemand op de hond past wanneer je een weekend weggaat?
 
 
Dat spreekt voor zich. Als je een doel wilt bereiken moet je zorgen voor randvoorwaarden. Dat zijn zaken die niet direct met het werkwijze te maken hebben maar wel voorwaardelijk zijn voor een goede uitkomst.
 
 
Waarom denk je dan toch dat een appje je kan helpen om efficiënter te gaan werken, een slimme marketingtruc je meer omzet kan opleveren of je door een youtubevideo kijken een taal kunt leren?
 
Het zijn quick fixes. Zogenaamd slimme oplossingen die pretenderen snel resultaat te leveren. Dat scheelt een hoop tijd, denk je. Maar in de praktijk werken ze niet, omdat ze geen rekening houden met randvoorwaarden.
 
 
Voorwaarden zijn niet sexy. Ze kosten tijd en moeite en leveren niet direct iets op. Helaas moet je ze toch omarmen, want ze kunnen een vliegwieleffect veroorzaken. Want ze zorgen voor kwaliteit, stabiliteit en betrouwbaarheid.
 
 
Zonder uitgeslapen kok, een opgeruimde keuken en iemand die de gasten opvangt, komt er geen prijzenswaardig vijfgangendiner op tafel. Richt ook je bedrijf en je werkzame leven zo in dat een topprestatie mogelijk is. Door veel tijd te besteden aan randvoorwaarden.
 
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Organisatie, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen