Je bent niet je bedrijf

Jan Frens
18 september 2018 in Organisatie - Leestijd 1 minuut

Je bent ni

Je bedrijf kent een ontwikkeling die gelijk is aan die van een mens. Van conceptie, via groei en verval naar de dood.
 
Daarbij kent het een scala aan life events, zoals fusie (huwelijk), uitbreiding (kinderen) of ontslag van personeel (operatie).
 
Periodes van rust en verandering wisselen elkaar af. Bij verwaarlozing of een ongeluk kan je bedrijf vroegtijdig ten val komen. Anders overleeft het jou.

Jouw rol voor je bedrijf

 

Het is jouw verantwoordelijkheid om je bedrijf in deze, jouw identiteit overstijgende, levenscyclus te begeleiden.

 

  1. Dat betekent dat je soms beslissingen moet nemen die goed zijn voor je bedrijf, maar die jij niet leuk vindt. Bijvoorbeeld als je bedrijf formeler wordt en er allerlei vervelende administratief, procedurele wijzigingen moeten worden doorgevoerd.
  2.  

  3. Er zijn tijden dat je zwaar moet investeren, in tijd of geld, terwijl je moe bent of uitgeblust. Je moet (wéér) risico nemen zonder dat er sprake is van een zekere uitkomst.
  4.  

  5. Het betekent dat je niet terug kunt naar die goede oude tijd toen alles op rolletjes liep en vanzelf leek te gaan. Je kunt alleen maar vooruit en werken aan zodanige groei, kwalitatief of kwantitatief waardoor er een nieuwe optimale situatie ontstaat.

 

Noem jij je bedrijf wel eens jouw ‘kindje’? Realiseer je dat jouw bedrijf wellicht inmiddels het peuterstadium is ontgroeid, en op eigen benen staat.
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Organisatie

Gerelateerde artikelen