Geen tijd voor vriendschap

Jan Frens
30 juni 2023 in Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 0,5 minuut

 
 
Verbondenheid is een belangrijke randvoorwaarde voor geluk. Maar het onderhouden van vriendschappen kost veel tijd en energie en daar ontbreekt het veel ondernemers aan.
 
Toch zou je daar wel de nodige aandacht aan moeten geven. Alleen dan niet per se op de manier zoals je vroeger vriendschappen ontwikkelde. Je hoeft geen jaren te investeren in een vriendschap om er de vruchten van te plukken.
 
Naast het duurzame type zijn er vormen van vriendschap die je makkelijker ontwikkelt, en ook makkelijker kwijtraakt, maar daarom niet minder waardevol zijn:
 

  1. Met iemand die een interesse met je deelt: Iemand die net als jij graag lange wandelingen maakt, met wie je samen naar een voetbalwedstrijd gaat, of met wie je een verzamelwoede deelt.
  1. Met mensen die van nut zijn voor je: Voor je medewerkers zijn dat bijvoorbeeld collega’s, voor jou kan het je buurman zijn, een leverancier of iemand die bij jou geregeld het zwembad komt repareren.

 
Maak die mensen belangrijk.
 
Het plezier dat je met dit soort mensen kunt hebben en het fijne gevoel dat je eraan overhoudt als je iets van je leven met hen hebt kunnen delen, maakt jou gelukkig.
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen