Breinrust. Even geen mail.

Jan Frens
23 juni 2022 in Leiderschap, Organisatie - Leestijd 1 minuut

 
 
Het is té verleidelijk. ‘s Avonds met je laptop of tablet op schoot heb je, voordat je er erg in hebt, je e-mail geopend. Vervolgens ben jij de rest van de avond druk in je hoofd.
 
Om je tegen die verleiding te beschermen kun je tools inzetten. Het is even afkicken maar uiteindelijk word je er een blijer en productiever mens van:
 

1. Boomerang (https://www.boomerangoutlook.com/)

Dit is een tool die je op je desktop kunt gebruiken om periodes te definiëren waarbinnen je geen e-mail wilt ontvangen. Je kunt een autoreply invoeren voor die periode. Dat geldt dan ook gelijk voor al je andere devices waar je mail op ontvangt.
 
Nadeel is dat het niet password protected is waardoor je de door jezelf opgelegde restricties eenvoudig kunt omzeilen.
 

2. CodeTwo (https://www.codetwo.com/exchange-rules-pro/)

Met CodeTwo kun je centraal organiseren dat gebruikers binnen een bepaalde periode van specifieke afzenders geen mail ontvangen of dat alle mail wordt geblockt. De afzender ontvangt een bericht dat de mail niet is bezorgd.
 
Nadeel is dat deze functie van CodeTwo alleen werkt met een Exchange server en niet met Office 365.
 

3. Microsoft Family Safety (https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/family-safety?market=nl)

Dit biedt uitgebreide mogelijkheden om op apparaten, waaronder je desktop, smartphone en tablet, schermtijd in te stellen en beperkingen van het gebruik van apps te voorzien. Idealiter laat je iemand anders dan jezelf een ouder-account aanmaken. Jij krijgt dan een kind-account zodat je de regels niet kunt omzeilen.
 
Nadeel is dat het niet werkt als jij op je desktop of tablet een administrator-account hebt.
 

4. Schermtijd (https://support.apple.com/nl-nl/HT208982#:~:text=Ga%20naar%20’Instellingen’%20en%20tik,tik%20op%20’Niet%20nu’)

Hiermee kun je je Apple smartphone en tablet van schermtijd voorzien, waarin helemaal geen gebruik van apps mogelijk is. Daarnaast kun je beperkingen opleggen voor het gebruik van apps. Bij die beperkingen kun je dan nog 1 minuut van een app gebruik maken. Daarna is het op. Ook in dit geval laat je idealiter iemand anders een cijfercode aanmaken zodat jij niet in de verleiding komt.
 
Geen nadelen.
 

5. OurPact (https://ourpact.com/)

Dit is een betaalde tool die schermtijd en beperkingen voor apps op alle mobiele, Android en IOS, devices regelt en meer verfijning kent dan de standaard schermtijdfunctie van Apple.
 
Geen nadelen.
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap, Organisatie

Gerelateerde artikelen