Zo avonturier je vanuit huis

Jan Frens
8 september 2017 in Creativiteit, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 2 minuten

Zo avonturier je vanuit huis

Veel mensen willen een avontuurlijk bestaan leiden. Bijvoorbeeld door te reizen, bij voorkeur naar verafgelegen exotische oorden. Maar alle mooie plaatjes ten spijt is het avontuur ter plekke meestal ver te zoeken.

 

Avontuur is meer dan ‘een ervaring opdoen’. Een avontuurlijk bestaan leef je door je te laten leiden door nieuwsgierigheid, door je comfortzone te verlaten, door van gebaande paden af te wijken en niet te weten wat je daar te wachten staat.
Dat brengt je unieke, inspirerende en soms levensveranderende ervaringen. Een avontuur scherpt je geest, het laat een onuitwisbare indruk bij je achter en geeft energie.

En dat kan ook dichtbij huis.

 

Buitenshuis avonturieren

Wanneer je een plaats bezoekt ben je geneigd een route te nemen waarop je in aanraking komt met jouw voorkeuren. Je bekijkt de dingen waarvan je weet dat je ze mooi vindt, je drinkt koffie in een gelegenheid die lijkt op wat je kent, je eet wat je lekker vindt.

Avonturieren doe je door letterlijk de afslagen te nemen die je niet kent of die zelfs weerstand bij je oproepen.
Door bijvoorbeeld een hele middag lang alleen openbare ruimtes binnen te stappen waar je normaal nooit zou komen. Door de lelijkste wijk van de stad te bezoeken met veel leegstaande panden; ergens iets te bestellen van de kaart wat je niet aantrekkelijk vindt. En daarbij onbevooroordeeld, vrij en onbevangen je zintuigen aan het werk te zetten.
Dat kun je ook in een stad die je door en door denkt te kennen. Het avontuur ligt om de hoek.

Als je niet weet waar je naartoe gaat is iedere route de juiste

Innerlijk avonturieren

Door innerlijk te avonturieren werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je neemt figuurlijk afslagen die je van gewoontes en vaste denkpatronen afbrengen.
Bijvoorbeeld door dat wat gewoonlijk een ergernis is, juist te omarmen als nieuwe standaard. Door je ego op een zijspoor te zetten en een gesprek te voeren zonder de woorden ik en mij te gebruiken. Of door je niet door een angst te laten weerhouden, maar deze aan te gaan, en te merken dat er niets wereldschokkends gebeurt.

En die ervaring kan dan voor jou persoonlijk juist weer wél wereldschokkend zijn.

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Creativiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen