Wanneer nietsdoen beter is

Louise Knegtel
20 mei 2019 in Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Strategie - Leestijd 1 minuut

Wanneer nietsdoen beter is

Er mankeert niets aan je doelgerichtheid. Je gaat overal op af en bent nergens te beroerd voor. Maar soms is nietsdoen beter.

 

Een papieren tijger

Een dreigend conflict met een medewerker, een contract dat mogelijk wordt verbroken of een onderhandeling waar je geen grip op hebt: In onzekere situaties ben je geneigd in de actie te schieten.

 

Dat gedrag was in de oudheid handig om potentieel gevaarlijke situaties te ontvluchten.

 

Maar in de huidige tijd zijn vraagstukken niet eendimensionaal, en onze hersenen hebben zich daar niet op aangepast. Onwillekeurig in de actie schieten zonder eerst de situatie te hebben geanalyseerd, is nu juist vragen om problemen.

 

Je dom voelen maar slim zijn

Stil gaan zitten en weinig of niets doen, als er sprake is van een potentieel gevaarlijke situatie, voelt niet goed. Anderen zouden het zelfs kunnen zien als een brevet van onvermogen.

 

Toch is het voor je bedrijf van belang dat je jezelf tijdig weet terug te fluiten. Dat je nog niet in de auto of telefoon springt. Dat je wacht tot je alle informatie hebt weten te verzamelen, tot je hebt kunnen nadenken over opties en alternatieven of een jurist hebt kunnen spreken.

 

Voor je bedrijf is het belangrijk dat je de pauzeknop bij jezelf indrukt en het ongemakkelijke gevoel daarbij weet te doorstaan.

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Strategie

Gerelateerde artikelen