Structureer je creativiteit

Jan Frens
9 september 2016 in Creativiteit, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1,5 minuut
Idea concept with long filament vintage light bulbs on orange background. 3D Render
Chaos wordt vaak geassocieerd met creativiteit. Structuur is saai en niet inspirerend. Veel ondernemers vinden een vaste dagindeling en planning dan ook niet aantrekkelijk.

Creativiteit in het dagelijks werk

Je denkt dat je goed functioneert met een flexibele dagindeling. Afspraken zet je in je agenda. De rest doe je op basis van prioriteiten.

Soms kom je onder hoge druk te staan, en met jouw creativiteit en inventiviteit los je op wat er op je pad komt. Het lijkt er op dat je optimaal van je creativiteit gebruik maakt.

Creativiteit ontstaat niet bij toeval, maar is het gevolg van een proces

Het ontbreekt aan creaties

Je lost problemen op die je door een gebrek aan structuur overkomen, maar intussen creëer je feitelijk niets. Je wendt je creativiteit efficiënter aan als je het gebruikt voor strategische vraagstukken, innovatie of productontwikkeling.

Maar met een agenda die flexibel is en waarin geen structuur voorkomt heb je daar geen tijd voor. Kortom, jouw creatief vermogen komt niet goed uit de verf.

Grenzen die voorwaardelijk zijn prikkelen de creativiteit, grenzen waar je tegen aan loopt doden haar

Tijd maken voor creatie

Creativiteit en structuur bijten elkaar niet. Net als grote kunstenaars (die nauwgezet procedures volgen om hun kwasten te reinigen) of schrijvers (die vaste rituelen hebben), heb jij als ondernemer baat bij structuur.

Door structuur aan te brengen, hoef je niet na te denken over wat je doet, wanneer je iets doet en je komt niet voor verrassingen te staan. Doordat je je bewust wordt van al je activiteiten delegeer je sneller, en omdat je niet hoeft na te denken over prioriteiten houd je tijd over. Voor het echte creatieve werk.

Wil jij de kwaliteit van jouw leven vergroten? Kies voor structuur.

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Creativiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen