Onverstoorbaar doorgaan

Jan Frens
19 mei 2020 in Leiderschap - Leestijd 1 minuut

 

Stel dat je deelneemt aan een belangrijke hardloopwedstrijd op ruw terrein. Halverwege de race ben je goed op stoom gekomen, maar doen zich ook de eerste vermoeidheidsverschijnselen voor.

Bij een checkpoint alarmeert de organisatie je dat er noodweer dreigt en het terrein gevaarlijk kan worden. Je krijgt wat extra eten en drinken aangereikt.

 

Is dat het moment dat je met de organisatie in gesprek gaat en anderen waarschuwt voor deze onbekende dreiging?

Dat zal er toe leiden dat veel deelnemers tot stilstand komen en gaan speculeren over het vervolg van de race. ‘Wordt de wedstrijd wel vervolgd?’ ‘Is het wel veilig?’

 

Naar analogie met deze hardloopwedstrijd zijn de andere deelnemers jouw concurrenten en is de organisatie de politiek.

In een ongewisse situatie ontkomt niemand eraan even afgeleid te zijn. Een groot aantal deelnemers blijft daarin echter hangen. Ze komen tot stilstand en lopen een grote achterstand op.

Een klein aantal luistert naar wat er gaande is. Pakt eventueel het noodpakket aan en vervolgt de race. Alleen uit deze groep kan de winnaar komen. Sterker nog, voor deelnemers uit deze groep is de winstkans enorm toegenomen.

 

Voor jou is het belangrijk je te realiseren dat een hardloopwedstrijd kan worden afgelast. De economie gaat altijd door.

 

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap

Gerelateerde artikelen