Momentum

Jan Frens
15 juni 2021 in Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1 minuut

 
 
In jouw werkzame leven als ondernemer ben je te jong om achter de geraniums te gaan zitten. Je bent te oud om geen verantwoordelijkheid te nemen voor de richting die je leven neemt. Je bevindt je dus in een specifieke levensfase, de derde:
 
 
1. Eerste fase – van 0 tot ongeveer 18 jaar
Je leert een goed functionerende, aangepaste deelnemer van de samenleving te worden. Je legt hier de basis voor een autonoom en zelfvoorzienend bestaan.
 
 
2. Tweede fase – van 20 tot ongeveer 30 jaar
In de tweede fase ben je er op gericht om te ontdekken waarin je je van anderen onderscheidt. Je test je persoonlijkheid, de cultuur waarin je leeft, je vaardigheden en beperkingen.
 
 

3. Derde fase – van 30 tot je pensioen

Je bent in de kracht van je leven. Je zet je vermogens maximaal in en creëert hierdoor je nalatenschap. Je kunt tot op hoge leeftijd in deze fase blijven.
 
 
4. Vierde fase – van pensioen tot de dood
Op het moment dat je merkt dat je niet veel meer kunt toevoegen, als je moe wordt en liever nog een glas wijn neemt, ben je toe aan de laatste fase van je leven. Je kunt niet meer werken aan je erfenis. Je kunt er hoogstens voor zorgen dat deze blijft bestaan na je dood.
 
 
Als je als ondernemer blijft hangen in de tweede fase – niet zeker van je sterke en zwakke kanten – ben je richtingloos. Met blijven hangen aan oude dromen, zinloze hobby’s en mensen die niets aan je leven bijdragen verdoe je je tijd. Je doet jezelf en je bedrijf tekort.
 
 
Want net als met een schaar waarmee je als die open staat goed kunt knippen, betekent het einde – als de schaar bijna dicht – is dat er niet veel meer te knippen is. Je bent te laat.
 
 
Je bedrijf is een vehikel om je nalatenschap te regelen. Doe dat op het juiste moment.
 
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen