Het geheime wapen

Jan Frens
7 mei 2020 in Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1.5 minuut

 

Met stabiel gedrag krijg je als ondernemer veel voor elkaar. Je houdt onder veel omstandigheden het overzicht en laat je niet te snel van de wijs brengen. Het is gedrag waardoor je door je omgeving wordt gerespecteerd.

 

Stabiel gedrag krijgen

Stabiliteit wordt vaak aan het karakter van iemand toegeschreven. Maar feitelijk is het je gedrag dat voorwaarde is voor stabiel ondernemerschap. En het gedrag dat daarbij hoort is simpelweg ‘in de natuur zijn’.

 

Door een wandeling in de natuur, zonder dat je zicht hebt op gebouwen, reset je letterlijk je hersenen. Van waakzaam en naar buiten gericht word je reflectief en op jezelf georiënteerd. Je bent na een wandeling in de natuur beter in staat je impulsen te beheersen en problemen op te lossen. Je wordt niet langer gestuurd door emoties maar door je intuïtie.

 

En dat gaat snel. Het grootste effect ervaar je al in het eerste kwartier met alleen maar groen om je heen. Het is een snellader voor je batterij en het geheime wapen van stabiele ondernemers: een dagelijkse wandeling, alleen in de natuur.

 

Een nieuwe gewoonte aanleren

Als jij je niet stabiel voelt en je wilt het effect ervaren start je hiermee in kleine stapjes:

 

    • Doe een verkenning van de natuur in je omgeving.
    • Kies om te beginnen een korte route van een kwartier.
    • Benader je wandeling niet als sport.
    • Doe niet je best.
    • Maak er een gewoonte van.

 

Als je weerstand voelt komt dat wellicht doordat het te eenvoudig klinkt en daardoor onmogelijk lijkt. Daarin ben je niet de enige; het wordt veel te weinig gedaan.

 

En wellicht denk je dat je het al doet. Is dat zo? Wandel je een kwartier, alleen, met slechts groen en geen gebouwen in het zicht?

 

Met jouw geheime wapen hoef je niet per se direct zelf een schokkende verandering te ervaren, maar je omgeving merkt het beslist op.

 

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen