Met wie kun jij je zorgen delen?

Jan Frens
29 juli 2016 in Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1,5 minuut

Met wie kun jij je zorgen delen

Als ondernemer ben je soms eenzaam. Je kunt je zorgen moeilijk delen en je staat er vaak alleen voor.

Nu hoort dat natuurlijk bij de aard van het ondernemerschap. Je bent pionier en loopt als leider voor de troepen uit. Je bent gewend om je eigen boontjes te doppen.

De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent

Wanneer je er niet zelf uitkomt en je wel met iemand een probleem bespreekt, je partner bijvoorbeeld, kan dat voor beiden heel onbevredigend zijn. Dat komt omdat je partner een informatieachterstand heeft.

Jij hebt immers al heel wat denkrichtingen ingeslagen en verschillende oplossingsrichtingen bedacht en verworpen. Als je partner vervolgens stuk voor stuk de door jou al afgedane opties opwerpt, zul jij deze snel afschieten: “heb ik al bedacht; kan niet omdat…”.

Dat is niet leuk. Jij moet luisteren naar oude ideeën, de ander voelt zich niet serieus genomen. Zo leer je het delen van je zorgen vanzelf af. En je eenzaamheid vergroot.

Wat heeft het voor zin om te rennen als je op de verkeerde weg zit

Iemand die jouw problemen uit eigen ervaring kent, kan jou wel verder helpen. Doordat je maar een korte introductie nodig hebt, kun je snel tot de kern komen. Als die ander daarbij met een creatieve manier van denken een andere aanvliegroute hanteert, ben je snel uit de zorgen.

Ervaar hoe verhelderend het is om met een creatieve ondernemerscoach te werken en maak een vrijblijvende afspraak om kennis te maken.


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen