Kracht door Crisis

Jan Frens
27 mei 2016 in Crisis, Organisatie, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 2 minuten

Kracht door Crisis

Een goed ondernemer is iemand die zich goed weet aan te passen. Dat aanpassingsvermogen wordt vooral aangesproken in tijden van crisis. Want schaarste vraagt om creativiteit. Snel op elkaar volgende, grote veranderingen doen aanspraak op je flexibiliteit. En leven in onzekerheid maakt je scherp.

Een crisis maakt sterk

Een crisis dwingt verandering af, en dat werkt louterend.
Een gebrek aan crisis daarentegen kan tot een onwrikbare kalmte leiden. Je loopt het risico een starre blik te ontwikkelen. Er is geen, of nauwelijks noodzaak om te veranderen. Je wordt lui.

Een echte crisis maakt levenskracht los

 

Nu doen er zich de afgelopen decennia vrijwel geen grote of levensbedreigende crisis voor op maatschappelijk niveau. En de economische crisis?

De veranderde economische werkelijkheid werd in de media systematisch als crisis aangemerkt, en we hebben er de mond nog steeds van vol. Maar van hoeveel ondernemers is het leven daadwerkelijk ontwricht geweest? Er was geen sprake van een ernstige maatschappelijke verstoring. We hebben geen acuut, persoonlijk gevaar gekend.

In hoeverre heeft het dus een beroep op jouw aanpassingsvermogen gedaan?

Voorspoed, maar een gevoel van onbehagen

Wanneer jij die ontwrichtende werking als ondernemer nooit hebt gekend, ken je je eigen kracht niet. Je denkt jezelf te kennen, maar dat is niet zo. Je bent niet in optimale vorm. En dat is een risico op zich.

Wat je wel voelt is:

  • Onbehagen, omdat je je latent van het risico van luiheid bewust bent.
  • Frustratie, omdat je onvoldoende uit jezelf en je bedrijf haalt.
  • Irritatie, omdat je weliswaar inspeelt op veranderingen, maar daarin niet ver genoeg gaat.

Ontdek je latente kracht

Ik gun niemand een ongecontroleerde crisissituatie. Maar als je jezelf wilt testen op jouw latente kracht, nodig ik je uit. Laat jezelf en je bedrijf beoordelen en word uitgedaagd om een mogelijke ondergang van je bedrijf onder ogen te zien.

Je wordt uit de schijntoestand van continuïteit en comfort gewekt en maakt in een gecontroleerde omgeving kennis met je eigen kracht.

Uit eigen keus je zogenaamde comfortzone verlaten vraagt moed. Je zult je korte tijd onbestemd, onzeker en ongerust voelen, maar daarna:

  • Voel je nieuwe energie.
  • Ervaar je een gevoel van bevrijding.
  • Ben je beter voorbereid op de toekomst.
  • Heb je meer levenslust.
  • Ben je wakker.

 

Durf jij de confrontatie met jezelf aan, maak dan een afspraak voor een Krachtvoersessie en mail janfrens@loyalpartners.nl.


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Crisis, Organisatie, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen