De olifant in de kamer

Jan Frens
29 juni 2021 in Crisis - Leestijd 0.5 minuut

 
 
Laat je wel eens iets liggen omdat je geen zin hebt in slecht nieuws?
 
 
We steken allemaal wel eens de kop in het zand. Dat is niet zo erg als het gaat om iets onschuldigs zoals de weegschaal wanneer je denkt dat je bent aangekomen. In zo’n geval wil je graag een positief zelfbeeld behouden.
 
 
Schadelijk is het als het gaat om een x-file die zich zonder jouw interventie zou kunnen ontwikkelen tot een bom onder je bedrijf.
 
 
Iedere keer dat je gedachten ernaar uitgaan voel je angst. Je weet dat het erg is maar je wilt niet weten hóe erg. Dat heeft niets met luiheid te maken. Het kost zelfs best veel moeite om zo’n x-file weg te denken en informatie erover te vermijden.
 
 
Je voelt je simpelweg niet bij machte om het probleem aan te gaan. Het probleem is te groot en de emotionele impact die je vreest als je het aangaat is overweldigend. Je verkiest het x-file te negeren boven een potentieel dramatisch proces.
 
 
Om te voorkomen dat een x-file in je gezicht explodeert is hulp geboden. Je hebt iemand nodig die rekening houdt met jouw emoties, en in staat is om het issue te ontrafelen en stapsgewijs te neutraliseren.
 
 
Aan jou de taak om de olifant op te pakken en mee te nemen.
 
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Crisis

Gerelateerde artikelen