Zinvol leven

Jan Frens
26 januari 2021 in Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 0.5 minuut

 

We proberen pijn en lijden in ons leven te voorkomen. We willen dat ons leven mooi, makkelijk en gelukkig is. Eenmaal een prettig leven verkregen willen we niet dat er iets verandert.

 

Tegelijkertijd willen we meer. Want bij sommige zaken treedt gewenning op. Een grotere auto. Meer spullen. Meer geld. Dat noemen we vooruitgang en dat vinden we iets goeds. Maar is het zinvol?

 

Van zinvolle vooruitgang is met name sprake als je je persoonlijk verbetert. Als je nieuwe inzichten opdoet. Als je risico’s neemt die je financieel armer maar geestelijk rijker kunnen maken. Als je leert door fouten te maken.

 

Als ondernemer beschik je over een proeftuin waarin je zinvolle vooruitgang kunt bereiken. Er is geen snellere leerschool dan je bedrijf. Verandering is een constante. Risico’s nemen is een must.

 

De vertaling daarvan naar je privéleven kan betekenen dat je afscheid neemt van beperkende gewoontes, van mensen in je omgeving die niets meer toevoegen, dat je keuzes maakt die goed zijn voor jou en niet voor de bühne.

 

Keuzes die leiden tot een zinvol professioneel én persoonlijk bestaan.

 

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen