Wakker worden!

Jan Frens
11 november 2016 in Strategie - Leestijd 1,5 minuut

wakker wordenHeb je respect voor bedrijven als Apple, Action of andere grootmachten in je eigen branche en voel je je klein?

Wakker worden!
Je kunt elk van deze bedrijven verslaan met je eigen middelen.

Dat vraagt wel van jou dat je niet op ze wilt lijken en bij wijze van spreken staat te applaudisseren voor deze bedrijven. Met gigantische marketingcampagnes, aangekochte media-aandacht en ontwrichtende krachten op de democratie. Lobby’s. Misbruik van subsidiepotten. Regels omzeilen. En belasting ontwijken. Het zijn allemaal vormen van valsspelen die langzamerhand aan het licht komen.

Op welke punten onderscheid jij je hiervan?

• Jouw bedrijfscultuur – mensen gaan bij jou na maximaal 40 uur werken naar huis.
• Je betaalt belasting – bijzonder hè?
• Je betaalt een fatsoenlijk salaris aan je volwaardig opgeleid personeel – bij jou geen kinderen van 15 jaar die de tent draaien.
• Je helpt de klant in plaats van dat je de klant het werk laat doen – je klant hoeft niet alles zelf in te vullen of uit het rek te halen.
• Je gebruik echte grondstoffen – in jouw product zitten grondstoffen van hogere kwaliteit en geen of weinig geur-, smaak of kleurstoffen.
• Je koopt eerlijk in – jij kiest voor inkoop bij bedrijven zoals die van jou en beloont geen valsspelers.

Maak dit bekend

Spreek je hierover uit. Meld het in gesprekken, bij je inkoop en verkoop, online en offline. Vergeet de termen duurzaam of verantwoord ondernemen. Dat zijn platgetreden begrippen die hun waarde hebben verloren. Maak het dus heel expliciet.

En kom niet aan met dat het de klant niet interesseert, dat weet je niet. Als jij je uitspreekt waar jij voor staat krijg je klanten uit onverwachte hoek. En met jou zullen er steeds meer zijn die jouw voorbeeld zullen volgen.


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Strategie