Ongeduldig? De leestijd is 0,5 minuut

Jan Frens
27 augustus 2020 in Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 0,5 minuut

Ongeduldig. De leestijd is 0,5 minuut

Drie dagen wachten voordat je nieuwe laptop wordt geleverd? Die kan ook vanavond voor 22:00 uur worden thuisbezorgd. Wacht de sukkel voor je bij het stoplicht een seconde te lang om op te trekken? Dan wordt hij direct wakker getoeterd. Een website die niet in een milliseconde laadt? Afgedaan.

Ongeduld kenmerkt de huidige tijd en wordt vaak onterecht als deugd gezien.

 

Luiheid

Je wilt de gemakkelijkste weg bewandelen. Je bent niet bereid de noodzakelijke voorbereidingen te treffen en de nodige tussenstops te maken om een doel te bereiken. Dat verkoop je als ongeduld.

En ongeduld is goed, want dat is wat jou alom wordt voorgehouden. De marketing van vrijwel ieder bedrijf is er immers op gericht jou slaaf te maken van je eigen impulsen.

 

Doelloosheid

Als je jezelf doelgericht en daadkrachtig vindt omdat je in je ongeduld zo lekker snel handelt, heeft dat niets met toewijding te maken. Het is ambitie zonder plan.

 

Motivatie

Wil je snel rijk worden? Dan ben je niet bezig met wat goed is voor anderen, je klant bijvoorbeeld. Als de bevrediging van je eigen behoeftes, en wel nú, het enige is dat je drijft heb je een verkeerd beeld van ondernemerschap.

 

 

Goede resultaten worden alleen maar bereikt door vasthoudendheid. Door de juiste dingen doen. Door scherp te zijn. En geduld te hebben.

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen