Liegen is nooit onschuldig

Jan Frens
1 juni 2021 in Klantgerichtheid, Organisatie, Persoonlijke ontwikkeling - Leestijd 1 minuut

 
 
Liegen vinden we heel gewoon. En als dat voor jou niet geldt voor pertinente leugens, dan toch als het om misleiding gaat.
 
Je misleidt als je op iemand een ander beeld probeert over te brengen dan de realiteit. Daarmee zijn de meesten van ons de hele dag bezig en dat is destructief voor je relaties.
 
 

 •  ‘Ben ik dik in deze broek?
  Als een vrouw vraagt of ze een dikke kont heeft in een broek, zijn er maar weinig mannen die haar het advies geven iets anders aan te trekken. Toch is dat wat je zou moeten doen.
   
  Het is namelijk niet aan jou om te bepalen wat jouw partner mag weten over haar eigen leven. En je ontneemt haar de mogelijkheid haar leven een wending te geven die haar goed kan doen.

 
 

 • We leveren altijd op tijd
  Wanneer je iemand voorliegt over je kunde of onkunde ontneem je hem de mogelijkheid jou te begrijpen.
   
  Je gaat een echte relatie uit de weg door een eerlijke samenwerking onmogelijk te maken. Dat besluit heb jij eenzijdig genomen.

 
 

 • Wat heb ik daarover gezegd?
  Met liegen heb je het daarnaast druk. Je moet opletten dat je je leugens continueert. Daarmee lok je nieuwe leugens bij jezelf uit en beïnvloed je de toekomst bij voorbaat negatief.

 
 
Eerlijk zijn leidt tot goede relaties op de lange termijn. Het is een geschenk dat je jezelf en anderen kunt geven. En waarom niet.
 
Jij wilt toch ook niet dat anderen tegen jou liegen?
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Klantgerichtheid, Organisatie, Persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen