Krijg jij pukkels van mensen die workations willen, over flexplaces beginnen en een compressed workweek nodig hebben om hun work-life balance rond te krijgen?
Wen er maar aan.
Als je talent wilt aantrekken en behouden, zul je je moeten aanpassen. Ok, het hoeft niet allemaal in het Engels. Maar rigoureus flexibel moet het wel zijn. Want iedere generatie kent zo zijn eigen behoefte:
Generatie Z (1992-2015)
Ze verwachten vaak niet alleen flexibele werktijden en locaties, maar ook een werkomgeving die hen ondersteunt bij hun mentale gezondheid. En ze zijn bereid om snel van baan te wisselen als je niet aan hun verwachtingen voldoet.
Millennials (1979-1991)
Ze eisen vaak flexibele werktijden, mogelijkheden voor thuiswerken en ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Ze zijn bereid van baan te wisselen als hun behoefte aan flexibiliteit niet wordt vervuld.
Generatie X (1964-1978)
Deze generatie is vaak belast met zorgverantwoordelijkheden en waardeert daardoor flexibele werktijden en de optie om thuis te werken. Doordat ze vaak (ook) hebben gewerkt in economisch zware tijden zijn ze gewend zich aan te passen.
Babyboomers (1948-1963)
De nog werkende Babyboomers zijn wat minder veeleisend. Ze willen misschien parttime gaan werken richting hun pensioen.
Maar naast de nog werkende boomers is er een enorme groep al met pensioen. Het aantal 67-plussers dat wil doorwerken wordt alleen maar groter en bestaat uit vaak gespecialiseerde en uiterst ervaren krachten. Die willen extreme flexibiliteit in werktijden, vakantiedagen en -periodes.
En als jij straks met een microdienstenrooster werkt, verlengde vakanties toestaat en met satellietlocaties: dan kun je rekenen op loyale en tevreden medewerkers.
Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.