De all-in-one ondernemer

Jan Frens
28 juli 2021 in Leiderschap, Organisatie, Personeel - Leestijd 0.5 minuut

 
 
Over de all-in-one-ondernemer kunnen we kort zijn. Die bestaat niet.
 
Misschien ben jij je bedrijf ooit alleen gestart. Je deed productontwikkeling, productie, verkoop, financiën; en je hebt het allemaal klaargespeeld ook. Getuige het bedrijf waar jij nu voor staat. Maar je bedrijf is gegroeid en in een volwassen bedrijf heb je een specialisatie.
 
 
In het algemeen is de oprichter een innovatief persoon. Die werkt niet volgens een vastgelegd proces. Hij kan omgaan met chaos, denkt toekomstgericht en is creatief en volhardend.
 
Wat hij niet is, is een manager. Maar omdat hij het bedrijf op eigen kracht heeft gebouwd, kan dat hem anders doen laten denken. Je hebt immers al die tijd toch al gemanaged?
 
 
Een manager denkt in structuren en systemen en daar moet hij consequent mee omgaan. Hij moet altijd ‘aan’ staan voor medewerkers en zich niet laten leiden door persoonlijke voorkeuren. Hij geeft structureel feedback en delegeert alles.
 
Klinkt als een droombaan?
 
 
Prima. En anders moet je iemand zoeken die jou dit uit handen neemt. Want voor de groei van je bedrijf, de continuïteit en de kwaliteit is een algemeen manager, een managing director of bedrijfsleider – hoe jij het ook wilt noemen – van groot belang.
 
Daarnaast word jij een gelukkiger mens. In een vrije rol, waarin je alleen maar doet waar jij echt goed in bent.
 
 
 
 
 
 
 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Leiderschap, Organisatie, Personeel

Gerelateerde artikelen